9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Danas otvaranje dionice autoputa Drugovići – Prnjavor

BANJALUKA – Dionica auto-puta od mjesta Drugovići do Prnjavora u dužini od 25 kilometara danas će svečano biti otvorena, a time i završena izgradnja auto-puta „9. januar“ od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona evra. 

Svečanom otvaranju prisustvovaće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i premijer Srpske Željka Cvijanović.

dionica autoputa drugovici prnjavor 12
Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić rekao je Srni da je za Republiku Srpsku od izuzetnog značaja što će auto-put „9. januar“ od Banjaluke do Doboja biti kompletiran i podsjetio da je dužina auto-puta 72 kilometra.

„Republika Srpska dobija modernu saobraćajnicu i to je samo dio onoga što planiramo. Izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj je velika radna pobjeda, jer su posao radile domaće kompanije“, rekao je Trninić.

On je izrazio zadovoljvo što je izgradnja auto-puta uspješno završena.

dionica autoputa drugovici prnjavor 8
Direktor preduzeća „Auto-putevi Republike Srpske“ Dušan Topić rekao je da je 300 radnika svakodnevno bilo angažovano na izgradnji dionice auto-puta od Drugovića do Prnjavora.

„Ovo je ogroman projekat za Republiku Srpsku i naše preduzeće. Veoma smo zadovoljni kvalitetom urađenog posla. Građani i vozači su dobili modernu saobraćajnicu, a protok robe i stanovništva biće brži“, kaže Topić.

On je naveo da su na navedenoj dionici izgrađena 52 zahtjevna objekta, za šta je potrošeno 190.000 metara kubnih betona i 310.000 tona asfalta.

„Kompletna dionica auto-puta `9. januar` od Banjaluke do Doboja koštala je 402 miliona evra. Na izgradnji je angažovana domaća operativa, što predstavlja važan kriterijum za domaća i strana ulaganja“, zaključio je Topić.

dionica autoputa drugovici prnjavor 2
Otvaranje dionice auto-puta Drugovići-Prnjavor zakazano je za 11.00 časova.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se