18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dačić: Bitno da svi putevi vode u Beograd

LAKTAŠI – Potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić danas je u mjestu Drugovići kod Laktaša izrazio uvjerenje da će auto-put „9. januar“ od Doboja biti nastavljen ka Srbiji i Beogradu. 

„Vrlo je bitno da svi putevi vode u Beograd“, rekao je Dačić na otvaranju dionice auto-puta „9. januar“ od Drugovića do Prnjavora.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas u Republici Srpskoj.

„Iako sam ministar inostranih poslova Srbije, ovo nisu inostrani poslovi, nego naši unutrašnji, odnosno unutar srpskog naroda“, rekao je Dačić u obraćanju.

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije, poručio je danas da glavni prioritet mora biti očuvanje Republike Srpske, odnosno onoga što je u ratu stečeno krvlju i da Srbija neće sjediti skrštenih ruku ako neko bude želio da mijenja Dejtonski mirovni sporazum.

On je ponovio da je Srbija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno da garantuje opstanak Srpske i prava njenih građana.

Dačić je naveo da neko želi da optuži predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i rukovodstvo Srpske da su faktor nestabilnosti, što je netačno.

„Srpski narod uvek je bio faktor stabilnosti i tako će biti i u budućnosti“, zaključio je Dačić uz poruku „Neka živi Srpska, neka živi Srbija!“.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Željka Cvijanović, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srpske i direktor „Auto-puteva Republike Srpske“ Dušan Topić.

U Drugovićima su na svečanosti prisustvovali i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Doboja Obren Petrović, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović, te brojni građani.

Dužina auto-puta od Banjaluke do Doboja je 72 kilometra, a izgradile su ga domaće kompanije. Od sada će se ta dionici prelaziti za oko sat vremena.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se