5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Čubrilović: Bolnica „Srbija“ – jedan od najfunkcionalnijih medicinskih objekata

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je danas da bolnica „Srbija“ u Istočnom Sarajevu predstavlja jedan od najfunkcionalnijih objekata medicinskog tipa. 

Čubrilović je naglasio da mu je drago da iza ove Vlade ostaju desetine novih objekata, kao što su vrtići, bolnice, domovi zdravlja, infrastrukturni projekti.

„Sva priča u preizbornoj kampanji će se zaboraviti, ali ovaj objekat sigurno neće. Želim građanima Istočnog Sarajeva da što manje budu ovdje kao pacijenti. Da više borave u nekim srećnijim okolnostima, da posjećuju porodilište, ali ako im zatreba – oni idu u `Srbiju`, a to je ovdje“, izjavio je Čubrilović novinarima nakon otvaranja bolnice.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić napomenuo je da su bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu projektovale i izgradile domaće kompanije, a finansirana je iz budžeta Srpske.

Bogdanić je zahvalio ministru zdravlja Srbije /Zlatiboru Lončaru/ na dosadašnjoj pomoći i izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena kada je riječ o osposobljavanju kadra, koji će biti prepoznatljiv u cijelom regionu.

Čestitajući otvaranje nove bolnice, ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da mu je drago da su predsjednik Republike Srpske i cijela Vlada, „između svih stvari izabrali život, zdravlje i uložili u to“.

„Želim im svu sreću i obećavam da ćemo mi još više pomagati da to bude što bolje“, istakao je Lončar.

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije Zoran Đorđević istakao je da Srbija pokazuje da želi da jača veze sa Republikom Srpskom.

„Čestitam Republici Srpskoj, predsedniku i predsednici Vlade. Ovo je velika stvar, to pokazuje brigu prema građanima, a Srbija će se truditi da u narednom periodu još više pomaže Republici Srpskoj, ma koliko to nekome smetalo“, istakao je Đorđević.

Direktor Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Goran Todorović izrazio je zahvalnost predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi Srpske, koja je omogućila da bude izgrađen „ovakav veličanstven objekat“, te poručio da će se zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi truditi da rade još više i bolje.

NJegovo viskopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji je prisustvovao svečanom otvaranju nove bolnice u Istočnom Sarajevu, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je ovaj grad napokon dobio bolnicu kakvu zaslužuje.

„U vremenima u kakvim živimo, sa mnogim zdravstvenim tegobama važno je da imamo bolnicu. Posebno je bitno da se stvara lijep ambijent za življenje. Ovo je kraj koji je mnogo stradao, možda i više nego druga mjesta, a danas je to kraj u kojem se može lijepo živjeti i osjećati prijatno. Daj Bože da se što više djece rodi i da se tako obnovi srpski narod“, istakao je Hrizostom.

U Istočnom Sarajevu danas je svečano otvorena Bolnica „Srbija“, u čiju je izgradnju uloženo više od 54 miliona KM, a svečano presijecanje vrpce obavili su predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović, resorni ministar Dragan Bogdanić i izaslanik predsjednika Srbije Nebojša Stefanović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se