8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Čavka: Bošnjaci, nenasjedajte na provokacije, ne dozvolite da vas uvuku u front ka rušenju RS i BiH

BANJALUKA – Šef Kluba poslanika koalicije „Domovina“ u Narodnoj skupštini Republike Srpske Admir Čavka pozvao je Bošnjake da „ne nasjedaju na provokacije i da ne dozvole da budu uvučeni u front ka rušenju Republike Srpske, odnosno BiH, u šta ih posljednjih dana guraju neki mešetari“. 

„Bilo je i nekih bilborda sa pozivima za rušenje vlasti. Nedjelja je dan kada biramo novu vlast i to treba prepustiti građanima, a ne bilo kakvoj revoluciji. Svako rušenje je ovdje plaćeno krvlju i ko god na to poziva nije dobronamjeran“, rekao je Čavka na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, svaka vlast je legitimno izabrana i to treba poštovati.

„Kao legalista poštujem i ovu vlast, a poštovaći i buduću. Moramo biti hladne glave i ne nasjedati na bilo kakve provokacije“, naglasio je Čavka.

Govoreći o predstojećim izborima, Čavka je rekao da su male šanse da Bošnjaci dobiju svoje predstavike u Narodnoj skupštini Srpske, jer nije postignut dogovor dva podijeljena bloka o zajedničkoj listi.

„Zbog toga smo sebe doveli u situaciju da, vjerovatno, nećemo imati predstavnike u Narodnoj skupštini Srpske, što automatski znači da nećemo imati predstavnike u Vijeću naroda. Bio sam zagovornik zajedničkog koncepta kao što je `Domovina`, ali, nažalost, zbog sujete određenih ljudi, nismo postigli dogovor“, naveo je Čavka.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se