10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Borenović: Promijeniti izborni zakon

BANJALUKA – Predsjednik PDP-a Branislav Borenović saopštio je da nema razgovora ni sa jednom političkom strankom koja ne prihvati „dnevni red“ ove partije koji se, između ostalog, odnosi na utvrđivanje „stvarne izborne volje građana“ i promjenu Izbornog zakona kako bi se omogućili „istinski fer izbori“. 

„Nema razgovora niti sa jednom političkom strankom koja ne prihvati ovaj dnevni red. Dakle, prvo utvrđivanje istine i pravde u svim nerazjašnjenjim zločinima u Republici Srpskoj i stvaranje mehanizama da se učionioci tih zločina kazne. Drugo, utvrđivanje stvarne izborne volje građana. Treće, promjena Izbornog zakona na način koji će omogućiti istinski fer izbore. Četvrto, suštinske promjene u načinu funkcionisanja RTRS-a i njegove uređivačke politike“, naveo je Borenović.

On je pozvao sve, kako je naveo, slobodoumne građane da PDP-u upute sve svoje argumentovane kritike u svemu u čemu ta partija griješi.

„Mi želimo da razgovaramo otvoreno sa svima, a prvo s ljudima koji su nas podržali na proteklim izborima i koji imaju pravo da nas kritikuju u vezi naših grešaka, pa čak i kad tih grešaka nema“, rekao je Borenović.

On je dodao da će kroz organe PDP-a, posebno kroz Politički forum, u narednim danima inicirati dijalog sa „predstavnicima građana koji istinski žele promjene na bolje u Republici Srpskoj“.

„Uvjeren sam da većina glasača svih stranaka u Srpskoj jesu dobri, čestiti i pošteni ljudi. Pa sa vama svima hoću da radim, ne zanimaju me partijska sektašenja“, tvrdi Borenović.

On dodaje da „kakve god da su institucije Republike Srpske“, samo preko njih se može ostvariti civilizovan poredak, te ih treba mijenjati, a ne rušiti.

„Moramo se boriti za njih, jer mi samo Republiku Srpsku imamo i nikad je se nećemo odreći. I ovi ljudi što mjesecima u centru Banjeluke traže istinu i pravdu zapravo su najveći zaštitnici naših institucija“, navodi Borenović.

On je poručio da, ako bilo ko smatra da nešto lično griješi, ako bilo ko misli da je „ovu borbu vodio zbog fotelje“, neka mu to „kaže u lice“.

„Zajedno sa ljudima iz Banjaluke i Republike Srpske koji su pošteni i dobronamjerni, zajedno sa ljudima koji su mi i dali mandat, donijeću veoma laku odluku da se odmah odreknem tog mandata ako će to pomoći ostvarenju našeg cilja, a to jeste pravedna, bolja, humanija, slobodnija i prosperitetnija Republika“, kaže Borenović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se