20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Borenović: Ivanić vodi

BANJALUKA – Lider PDP-a Branislav Borenović izjavio je večeras da, na osnovu obrađenih 20 odsto biračkih mjesta, na 53 biračka mjesta kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić vodi u odnosu na kandidata Koalicije SNSD-DNS–SP Milorada Dodika. 

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da je Ivanić vodi sa 54,6 odsto glasova u odnosu na Dodika koji ima 44,1 odsto.

Borenović je rekao da „Ivanić ubjedljivo vodi u Banjaluci, dok Dodik vodi u dijelu seoskih sredina“.

„Veoma je značajno da je izlaznost u Republici Srpskoj značajno veća u odnosu na prije četiri godine, posebno u Banjaluci gdje je glasalo 60,42 odsto građana. Banjaluka je donijela veliku odluku da podrži Ivanića, a ne sumnjamo i kandidata za predsjednika Saveza za pobjedu Vukotu Govedaricu i sve naše stranke“, poručio je Borenović.

On je naveo da su na nivou Republike Srpske prebrojali 75.628 glasova, od čega je Ivanić dobio 51,6 odsto, a Dodik 45,8 odsto, dok su 2,3 odsto nevažeći glasovi.

„Ivanić vodi nekih pet odsto razlike u odnosu na Dodika. Mislim da će ta razlika biti veća, pogotovo kako glasovi budu dolazili iz gradskih sredina. Ivanić vodi u Banjaluci, Novom Gradu, Modriči, Bijeljini, Doboju“, precizirao je Borenović.

On je dodao da prema rezultatim koje dobijaju, Ivanić ide u ponavljanje mandata u Predsjedništvo BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se