18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Bogdanić: Ponosni smo zbog otvaranja bolnice „Srbija“

BANJALUKA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da će nakon sutrašnjeg svečanog otvaranja bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu stanovništvo Sarajevsko-romanijske regije dobiti savremenu zdravstvenu ustanovu, zbog koje svi u Srpskoj trebaju da budu ponosni. 

„Svečanost otvaranja ove bolnice je za cijelu Srpsku, a posebno za pomenutu regiju, koja je dugo čekala na taj događaj. Svi koji su na tome radili – predsjednik Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, cijela Vlada i ja smo na taj projekat potpuno ponosni. Projekat je bolji od očekivanog i s pravom imamo šta da predamo tamošnjem stanovništvu“, rekao je Bogdanić za RTRS.

On je dodao da će nova bolnica imati kvalitetan i stručan kadar, prateće medicinsko i nemedicinsko osoblje i odličnu novu opremu i sanitetska vozila, te omogućiti pacijentima dobre uslove boravka.

„Bitno je da smo izgradili ovu bolnicu, jer je to bio jedan od gorućih problema našeg zdravstvenog sistema, s obzirom da je prethodna bolnica izgrađena dvadesetih godina godina prošlog vijeka“, rekao je Bogdanić.

On je naveo da će nova bolnica nositi naziv „Srbija“, kako je, prilikom postavljanja kamena temeljca 7. jula prošle godine, rekao predsjednik Srpske Milorad Dodik.

„To dugujemo i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je u proteklom vremenu mnogo pomogao Srpsku, a posebno u oblasti zdravstva“, rekao je Bogdanić i zahvalio zdravstvenim ustanovama Srbije na tome što su uvijek na raspolaganju da pruže pomoć u zbrinjavanju pacijenata iz Srpske.

Bogdanić je podsjetio da je nedavni završetak radova na rekonstrukciji i izgradnji sjevernog krila Univerzitetskog kliničkog centra Srpske istorijski događaj za ovdašnji zdravstveni sistem.

U Istočnom Sarajevu sutra će svečano biti otvorena bolnica „Srbija“, a svečanosti će prisustvovati, između ostalih, predsjednik i premijer Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

U izgradnju bolnice uloženo je više od 54 miliona KM.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se