14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Autobusi u Sarajevu spremni da krenu na Trg Krajine, dijele se i dnevnice

BEOGRAD – U sarajevskim naseljima Bistrik, Vraca i Hrasno, trenutno je parkirano između 50 i 60 autobusa koji će u petak, 5. oktobra, krenuti prema Banjaluci, objavio je portal „Alo“. 

Isti izvor navodi da je Služba za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske došla do informacija da će se autobusi kretati u dva pravca – prvi će biti preko Travnika gdje će manji dio autobusa kupiti putnike u ovom gradu, dok će drugi ići preko Maglaja i Doboja gdje se očekuje veći broj putnika.

Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma Srpske došla je do informacija da se u međuentitetskim mjestima Tešnju i Jelahu, u jednoj porodičnoj kući vrši isplata dnevnica za one koji su spremni da u petak krenu na Trg Krajine, piše „Alo“.

„Dnevnice variraju od toga ko je koliko ‘lud’, što je čovek luđi i spreman veću glupost da napravi, dnevnica je veća. Takođe se plaća gorivo onima koji idu svojim automobilima, sve ostale pokupiće autobusi“, ističe se u tekstu.

Isti izvor navodi da je „veliki broj elektronskih medija u Federaciji BiH ovih dana više zainteresovan za banjalučki Trg Krajine nego za svoje probleme, pa su neki izašli u javnost sa naslovima: ‘Pobeda na njihovom terenu'“.

Policija je sve dojave provjerila i shvatila krajnje ozbiljno, a u petak će međuentitetske linije nadgledati Tim za praćenje i logističku podršku sa civilnim vozilima, koji će pratiti ulazak i izlazak iz entiteta u entitet, ističe se u tekstu.

Prema ovom izvoru, sve prilaze gradu Banjaluci kontrolisaće Jedinica za podršku, dok će širom grada uz redovnu policiju djelovati i Specijalna antiteroristička jedinica sa svojom opremom.

Policija će u Banjaluci u petak biti u stanju pripravnosti broj jedan.

Iz MUP-a Republike Srpske danas su poručili da su spremni da odgovore na sve izazove i da u Banjaluku ne treba dolaziti niko sa lošim namjerama.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se