23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Ambasadori treba da rade u interesu sva tri konstitutivna naroda

ISTOČNO SARAJEVO – Ambasadori BiH koji su na službi u bilo kojoj državi trebalo bi da rade u interesu sva tri konstitutivna naroda i oba entiteta unutar BiH, izjavio je za Srnu član Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Paralementa BiH Lazar Prodanović. 

Na pitanje da prokomentariše održavanje manifestacije „Dani BiH u Beču“, koja je održana od 27. do 30. septembra pod pokroviteljstvom Ambasade BiH u Austriji, a na kojoj nije bilo pristupa nikome iz Republike Srpske, Prodanović je rekao da je to „šteta i za interese Bošnjaka i političkog Sarajeva“.

„Nažalost, ovo nije prvi put da ambasadori iz reda bošnjačkog naroda uglavnom ignorišu predstavnike, odnosno tradiciju i kulturu drugih konstitutivnih naroda u BiH. Uglavnom oni predstavljaju BiH kao da je to samo država u kojoj žive Bošnjaci. Moralo bi se mnogo više učiniti da pri predstavljanju BiH budu zastupljena sva tri njena naroda i građani te zemlje, kao i njihove kulture“, istakao je Prodanović.

„Dani BiH u Beču“ održani su od od 27. do 30 septembra pod pokroviteljstvom Ambasade BiH, a tokom manifestacije, između ostalog, izložene su slike Alise Teletović, promovisana je knjiga Tarika Đođića „Čuvarkuća“, održano je veče „Poezija sevdaha“ uz predstavljanje knjige Enesa Kujundžića istoimenog naziva.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak ni danas nije odgovarao na telefonske pozive Srne.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se