12 C
Zvornik
20. април 2024.

Zvezdan Terzić: Moramo da srušimo Marakanu (video)

Najveći stadion u Srbiji, „Rajko Mitić“, dom fudbalera Crvene zvezde, mogao bi uskoro da bude srušen kako na njegovom mjestu niklo moderno zdanje.

To je u izjavi prilikom gostovanja na televiziji Kopernikus otkrio generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić govoreći o dugoročnim planovima srpskog prvaka.

Terzić se konstatovao da je rekonstrukcija „Marakane“ u ovom trenutku urgencija, a rušenje i igradnja novog objekta – neminovnost. Podsjetio je i na to da je Zvezda jedini klub od svih iz Lige šampiona trenutno sa stadionom koji ima atletsku stazu.

– Ne može da se pravi moderna arena od Marakane, jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju, mi nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rješenje je da se sruši čitav stadion i da se pravi moderni, novi, sa komercijalnim sadržajem, gdje bi cijeli objekat živio 365 dana. To je jedno rješenje – rekao je Terzić, a zatim dodao:

– Sada, mi smo u dilemi, ja sam razgovarao sa predsjednikom Vučićem i rekao sam mu, Zvezda je jedini klub trenutno od 32 u Ligi šampiona kojim ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomjerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dolaziš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje.

(Srbijadanas)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se