13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Zelena kosa jesenji izbor

Kako je Instagram glavna platforma za sve trendsetere te na njemu započinju, ali i završavaju trendovi, u novu eru modernog ušla je zelena kosa. Kada je riječ o boji kose, nakon proljećnih platinastih trendova i ljetnih vatrenih, na red je došla nešto neobičnija boja – i to zelena.

Reklo bi se da je sve počelo krajem avgusta kada je više poznatih ličnosti (SZA, Dua Lipa, Kim Kardašijan-Vest) prošetalo svoje zelene kose, a ovom trendu su se ubrzo nakon toga pridružile i Kajli Džener i Niki Minaž. Osim poznatih ličnosti koje su objeručke prihvatile ovaj trend, poznate modne kuće kao „Moschino“ i „Marc Jacobs“ su takođe krenule ovim putem te u svoje revije uključile zelene perike kao dio kolekcija za sezonu jesen/zima!

S obzirom na to da je riječ o perikama, zelena kosa i nije toliko loša, naročito zato što instant omogućava da promijenite frizuru u trenutku kada vam dužina i boja kose dosade i kada ste baš raspoloženi za zabavu sa sopstvenom glavom. Možete da odaberete raskošnu, tamnu nijansu zelene kao Dua Lipa, a na raspolaganju je i neon zelena koju je prošetala Kim, baš kao i boja limete koja je bila izbor SZA. Ako ste i dalje sumnjičavi, pravilo je da što je boja više umjetna, to je bolje!

Zelena kosa zasigurno neće biti izbor za svaki dan, već za neke opuštene događaje poput rođendana, slavlja ili festivala, žurki i maskenbala, odnosno onda kada možete da se poigrate sa svojim izgledom i stajlingom.

Zelena kosa i zelene oči
Keti Peri je pokazala kako se nosi ova boja kose i kako stoji u kombinaciji sa zelenim očima. Ako ajlajner ukombinujete sa nijansom kose, oči će biti u fokusu, a kompletan izgled možete da upotpunite ružem neutralne boje.

Ukoliko ste ipak hrabri i volite eksperimentisati sa svojom kosom, postoje određeni savjeti za kosu obojenu u jarku boju.

*Svijetlu je kosu lakše obojiti od tamne. Ako želite postići jarki efekt boje, srednjeplavu do tamnu kosu potrebno je prvo izbijeliti. Inače će boja biti zagasita i matirana ili će imati tek primjesu željene boje. Izbijeljena kosa takođe upija više boje.

*Nakon bojenja, isperite kosu dok voda ne bude posve čista.

*Regenerator za kosu nakon bojenja učvršćuje čestice boje u vlasi. Time će blistavost boje biti dugotrajnija.

*Za kosu dužu od ramena najbolje je upotrijebiti dva pakovanja boje za kosu.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se