4.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Zabranili mu ulaz u suši restoran zato što previše jede

Njemačkom triatloncu Jaroslavu Bobrovskom zabranjen je ulaz u suši restoran koji ima politiku ‘pojedi koliko možeš’ zbog toga što je jedan dan uzeo oko sto porcija ribe.

Jaroslav Bobrovski, takmičar u trci Ironman, prošli vikend je po posljednji put posjetio suši restoran u mjestu Landshut u Bavarskoj.

Po pisanju lokalnih medija, Bobrovski je već želio platiti gotovo 16 evra da se može „baciti“ na hranu. Prema njegovoj izjavi, konobar pri naplati nije želio uzeti novac.

Kako se plaća prije konzumacije jela, bivši bodibilder odlučio je sjesti za sto i uzeti hranu. Nije stao sve dok nije došao skoro do 100-og tanjira sušija.

Triatlonac je inače klon ekstremnoj prehrani, što znači da se ne hrani gotovo 20 sati, a zatim kreće da jede sve na šta naiđe.

„Jede za pet ljudi. To nije normalno“ rekao je vlasnik restorana za „Passauer Neue Presse“.

Vlasnik je lično rekao Bobrovskom da mu više nije dopušteno jesti u tom restoranu jer napravi preveliki trošak za restoran.

„Zabranili su mi ulaz u restoran zato što previše jedem. Ostao sam šokiran“, kazao je Bobrovski koji je inače bio stalni gost restorana.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se