15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Vučić: Država Srbija će uvijek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji

KOSOVSKA MITROVICA – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Kosovskoj Mitrovici da će država Srbija uvijek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i da se neće dvoumiti ni sekunde ukoliko Srbi budu napadnuti. 

„Naša ideja je da sačuvamo naš narod i naše institucije, mir i stabilnost i da težimo dogovoru sa Albancima. U budućnosti ćemo morati da živimo jedni pored drugih“, rekao je Vučić na Centralnom trgu Šumadija u prisustvu velikog broja Srba pristiglih iz svih srpskih sredina, osim iz Metohijske kotline.

aleksandar vucic u kosovskoj mitrovici 2
Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug)

On je rekao da Srbi neće otići sa svojih ognjišta i da rješenje kosovskog pitanja nije na vidiku, ali da se nada da će za deset godina doći do rješenja.

Vučić je poručio da neće da radi protiv svoje zemlje niti da laže svoj narod i državu, a svako rješenje koje bude postignuto ili o kome će se raspravljati prvo će saopštiti ljudima na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Srbije je poručio da Srbija nikada neće ući u NATO.

aleksandar vucic u kosovskoj mitrovici 4
Okupljeni Srbi (Foto: Tanjug)

„Nikome nećemo dozvoliti da koristi oružje protiv nas jer hoćemo vas žive, decu, igrališta, porodice i škole. Rešenje kosovsko metohijskog pitanja je život sa Albancima, jedni pored drugih, i bolji uslovi života za sve“, naglasio je Vučić.

On je istakao da su u svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom kao i u sredinama u kojima Srbi žive pripremljeni, kako je rekao, akcioni planovi.

aleksandar vucic u kosovskoj mitrovici 3
Okupljeni Srbi (Foto: Tanjug)

Završavajući svoje obraćanje na kraju dvodnevne posjete Kosovu i Metohiji, Vučić je zahvalio Srbima što opstaju na svojim ognjištima zbog čega će imati bezrezervnu podršku države Srbije, jer su preostali Srbi svoju sudbinu vezali za Kosmet.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se