15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Voda za Toplicu, struja za Gođeviće

SREBRENICA – Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je Srni da je u toku realizacija dva veoma važna lokalna projekta na području ove opštine i da je riječ o rješavanju pitanja vodosnabdijevanja u mjesnoj zajednici Toplica i elektrifikaciji sela Gođevići. 

„Bušenjem bunara u dubinu od stotinu metara pronađena je voda zadovoljavajućeg kvaliteta i kapaciteta. Bunar je uređen i predstoji ugradnja pumpi i postavljanje cjevovoda za izbacivanje vode do postojećeg sabirnog rezervoara, čime će se obezbijediti dovoljne količine vode za vodosnabdijevanje oko 200 domaćinstava u ovoj mjesnoj zajednici“, objašnjava Grujičić.

Prema njegovim riječima, rješavanje pitanja vodosnabdijevanja Toplice koštaće 30.000 KM.

Grujičić kaže da su Gođevići jedino selo u ovoj opštini u kome nije obnovljena niskonaponska elektromreža nakon rata, te se pristupilo elektrifikaciji.

„Za nekoliko dana i ovo selo će dobiti struju i bez električne energije na srebreničkom području ostaće svega nekoliko izdvojenih i usamljenih kuća do kojih struja nije dovedena zbog ekonomske neisplativosti i visokih troškova“, ističe Grujičić.

On napominje da je privremeno obustavljena aktivnost na realizaciji sredstava Saudijske Arabije za pomoć Srebrenici u iznosu od dva miliona KM i da će biti nastavljena poslije izbora.

„Predviđeno je da se polovina tih sredstava utroši za razvoj poljoprivrede, a preostali milion KM za izgradnju i obnovu stambenih jedinica. Preliminarni spiskovi korisnika arabijskih sredstava su sačinjeni i očekujemo da će brzo doći do transfera tog novca i realizacije poljoprivrednih i stambenih projekata“, zaključuje Grujičić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se