18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Vašington odbacuje navode o miješanju u izbore

SARAJEVO – Američka Ambasada u BiH odbacila je navode o miješanju SAD u izborni proces u BiH, ističući da ne pružaju podršku nijednoj stranci, niti kandidatu.

„I dalje smo istinski posvećeni pružanju podrške vjerodostojnim i transparentnim izborima i uvijek ćemo upozoravati na kupovinu glasova, krađu identiteta i druge oblike izborne prevare svaki put kada ih uočimo“, poručuju iz Ambasade SAD u BiH.

U saopštenju se ističe da SAD čvrsto vjeruju da građani tokom izborne kampanje treba da imaju priliku da raspravljaju o pitanjima koja će odrediti njihovu budućnost.

„SAD pokazuju posvećenost i predanost građanima BiH više od dvije decenije. Uprkos tome, neodgovorni akteri ih i dalje uvlače u teorije zavjere, neutemeljene optužbe i, doslovno, laži“, saopšteno je iz Ambasade SAD.

Iz Ambasade SAD ističu da „javnim diskursom u potpunosti dominira retorika utemeljena na strahu“, što je neprihvatljivo.

„SAD smatraju da su stvarni neprijatelji korupcija, nezaposlenost, loše usluge u obrazovnom i zdravstvenom sistemu, te političari fokusirani samo na sebe, koji, umjesto da se bave ovim pitanjima, pokušavaju SAD i ostale prijatelje BiH pretvoriti u njene protivnike“, navodi se u saopštenju iz Ambasade SAD.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se