18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Ustavna obaveza Srbije da vodi računa o srpskom narodu i u Srpskoj

BEOGRAD – Član Predsjedništva Srpske napredne stranke /SNS/ Vladimir Đukanović istakao je da je Republika Srpska vrijedna čuvanja i pažnje i da je normalno da se Srbija interesuje za izbore u Srpskoj, te da ne vidi zašto srpski član Predsjedništva Mladen Ivanić ima problem s tim. 

„Svakako da Srbija ima nameru da prati izbore u Republici Srpskoj i BiH, a pre svega u Srpskoj, zato što je ustavna obaveza rukovodstva Srbije da vodi računa o narodu koji živi van njene teritorije“, rekao je Đukanović Srni.

Komentarišući izjavu srpskog člana Predsjedništva Mladena Ivanića da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik „uvlači“ rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju, Đukanović je rekao da ne može ni Dodik, niti bilo ko da „uvuče“ rukovodstvo Srbije u bilo šta.

Prema njegovim riječima, na narodu Srpske je da odluči za koga će glasati i ko će ga voditi.

„S tim što apelujem na građane Republike Srpske da prilikom glasanja uvek dobro odmere i da ne nasedaju na razne stvari, koje je Srbija već prošla 5. oktobra, na slične takve nekakve proteste, izmišljene afere i tako dalje, kojima neko pokušava da smenjuje vlast“, rekao je Đukanović.

On je dodao da bi volio da opozicija u Republici Srpskoj najprije ponudi kvalitetan program – kako će Republika Srpska imati što bolje odnose sa Srbijom, kako će Srpska vratiti nazad svoje nadležnosti, kako će se izboriti za svoj identitet i očuvanje srpskog naroda…

Đukanović je dodao da on do sada nije vidio da je opozicija u Srpskoj ponudila kvalitetniji program od aktuelne vlasti.

„I samim tim, molim ljude da dobro procene šta ko nudi na izborima u Republici Srpskoj. To je jedino što može da dođe iz Srbije. Da ne dožive ljudi ono što smo mi doživljavali 5. oktobra, pa da bude zemlja potpuno devastirana i uništena“, dodao je Đukanović.

Na nedavnu Ivanićevu izjavu da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj, Vučić je juče rekao da se lično do sada nije miješao i da ne zna na koga je Ivanić mislio.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se