9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Unapređenje zaštite od poplava

BRATUNAC – Opština Bratunac dobila je u okviru projekta prekogranične saradnje „Zajednička budućnist“, koji finansira EU, novu kombinovanu mašinu za preventivno djelovanje radi zaštite od poplava. 

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović danas je rekao novinarima da u okviru ovog projekta uskoro treba da dobiju i dva čamca za spasavanje na vodi i pružanje pomoći ugroženima u vanrednim situacijama.

Mlađenović je naveo da će mašinu koristiti za blagovremeno preventivno čišćenje i uređenje brojnih potočnih i riječnih korita na području ove lokalne zajednice, čime će biti smanjen rizik od eventualnih poplava.

Projektom prekogranične saradnje obuhvaćene su opštine Bratunac i Srebrenica u Republici Srpskoj, te LJubovija i Krupanj iz Srbije.

„Zahvaljujući tom projektu regulisano je 400 metara korita rječice Križevice kroz Bratunac. Izabran je izvođač radova koji će do kraja godine završiti regulaciju dijela zajedničkog vodotoka, te rječice između bratunačke i srebreničke opštine“, pojasnio je Mlađenović.

Prema njegovim riječima, sa izvođačima radova je dogovoreno da do kraja ove godine budu završeni radovi na uređenju korita Kravičke, Glogovske i Slapašničke rječice, što će se finasirati sredstvima Svjetske banke, odnosno Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u iznosu od dva miliona maraka.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se