14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Umro najveći italijanski playboy, spavao je s više od 6.000 žena

Zvali su ga „Romeo iz Riminija“, a laskavu titulu najboljeg i najvećeg italijanskog ljubavnika osigurao si je već sredinom ’80-ih – on je Mauricio Zanfanti, a njegova iznenadna smrt u 63-oj godini mnoge žene širom Evrope, ali i svijeta, doslovno je zavila u crno.

Fatalni zavodnik preminuo je u utorak naveče u svom domu, i to dok je vodio ljubav s 23-godišnjom turistkinjom iz istočne Evrope, objavio je Daily Mail. Usred odnosa dobio je srčani udar i umro na licu mjesta.

Šokirana mlada dama, koja je s njim bila u krevetu, odmah je pozvala hitnu pomoć, ali Zanfantiju, nažalost, nije bilo spasa. Italijanski mediji pišu kako je njihov ultimativni Playboy „s ovoga svijeta otišao baš onako kako je i živio“.

Pokojni „Casanova“ hvalio se kako je spavao s više od 6.000 žena, a sve je počelo davnih 1970-ih kad je dobio posao promotera u jednom noćnom klubu na italijanskoj obali. Mauricio je tad imao svega 17 godina, ali ljepši pol jednostavno mu nije mogao odoljeti.

„U samo jednoj dobroj ljetnoj sezoni znao sam spavati s 200-tinjak žena“, hvalio se svojevremeno dugokosi Italijan, koji je posljednjih nekoliko godina zime provodio u Skandinaviji, gdje je radio za brojne turističke agencije. Šveđanke su ga toliko obožavale da su po njemu, piše Daily Mail, čak dale napraviti voštanu figuru!

Iako je još 2014. najavio kako se planira penzionisati jer ga, rekao je tad, „polako sustižu godine“, Zanfanti obećanje nije održao, a umro je radeći ono što je najviše volio.

(Jutarnji.hr)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se