18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Tužilaštvo da ubrza rasvjetljavanje smrti Davida Dragičevića

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je apelovao da tužilaštvo ubrza rasvjetljavanje smrti mladića Davida Dragičevića jer je to jedino mjesto gdje to može biti riješeno. 

„Apelujem, zahtijevam, molim, tražim i sve što je potrebno da tužilaštvo ubrza neophodne radnje“, rekao je Dodik večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je rekao i da razumije bol Davora Dragičevića, kao oca koji je izgubio dijete, ali da ponekad izgubi smirenost, učini grešku i kaže neku pogrešnu izjavu.

„Tako je bilo i u slučaju Davora Dragičevića. Rekao sam nešto pogrešno, za to pogrešno se izvinjavam. Običan sam čovjek, ali i čovjek koji nosi dosta odgovornosti, ali nikada nisam izgubio osjećaj saosjećanja sa ljudim u njihovim tragedijama“, naveo je Dodik.

Odgovarajući na pitanje da li ovo pitanje može uticati na ishod izbora, Dodik kaže da je to pitanje prisutno u javnosti, ali da izbori i predizborno vrijeme nose i niz drugih koja čekaju odgovor.

„To su pitanja našeg opstanka, očuvanja Republike Srpske, njene snage, političke, ekonomske i socijalne pozicije, njenih prijatelja, pa čak i onih koji žele da ona nestane“, naglasio je Dodik.

Kada je riječ o miješanju stranaca u izborni proces, Dodik je naveo da se za to zna, ali da je veoma važno ukazivati na to, a najvažnije pitanje jeste ko se tome može suprotstaviti, odnosno ko želi, ima karakter i snagu da brani Srpsku.

„Ne smijemo olako preći preko tih činjenica jer su stranci već 20 godina neprestano atakovali na naše pravo i slobodu. Zato je važno da oni koji vode Republiku Srpsku ne dozvole razvoj bilo kakvih procesa koji je mogu ugroziti“, ističe Dodik.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se