18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

TUGA DO NEBA Dušan Todorović preminuo u bolnici u Barseloni

BEOGRAD – Dušan Todorović, četvorogodišnji dječak iz Svilajnca koji je bolovao od karcinoma neoblasma, preminuo je u bolnici u Barseloni.

Otac mališana, Aleksandar Todorović, objavio je potresnu poruku na svom Fejsbuku.

„Spavaj.. Sine! Dosta si se namučio, mirno spavaj, dovoljno si postigao u životu, ŠAMPIONE!“, napisao je otac.

Dušan je u Barselonu otišao sredinom septembra, nakon što je u Srbiji pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za nastavak njegovog liječenja. Uprkoj lavovskoj borbi, Dušan je izgubio najvažniju bitku.

dusan todorovic

Borba za život ovog dječaka podigla je Srbiju na noge, a novac se sakupljao na sve strane, a Fondacija „Podrži život“, koja je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za to dijete, apelovala je da se novac hitno skupi.

Kada je još sve bilo neizvjesno, a Dušanovo stanje bilo kritično, u subotu, 15. septembra, odjeknula je vijest da je sav novac prikupljen (ukupno nešto više od 191.000 evra), zahvaljujući anonimnom donatoru, koji uplatio tih nedostajućih 70.000 evra, direktno na račun klinike u Barseloni. Kasnije se ispostavilo da riječ o fudbaleru Nemanji Matiću.

Nekoliko sati kasnije u Svilajnac je stigao helikopter Vlade Srbije po Dušana, a zatim je iz Beograda avionom Vlade Srbije prevezen u Barselonu. Tamo su mu urađene potrebne analize, ali nastavak lečenja raka nadbubrežne žlijezde – neuroblastoma, koji mu se prije tri mjeseca vratio, nije dočekao.

(Blic)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se