5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Stevandić: Republika Srpska najveća srpska pobjeda u posljednjih 200 godina

BRATUNAC – Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da je Republika Srpska najveća srpska pobjeda u posljednjih 200 godina koja se mora sačuvati i razvijati, jer je garant slobode srpskog naroda sa lijeve strane Drine. 

Na predizbornoj tribini u Bratuncu, Stevandić je istakao da je ta pobjeda ostvarena zato što su Srbi bili složni i ujedinjeni i da je cilj Ujedinjene Srpske da ujedinjeni sa svojim koalicionim partnerima u Sarajevu i Banjaluci štite interese Srpske i srpskog naroda.

„Ovo je važna izborna jedinica, jer se u Bratuncu zna koliko je skupa Republika Srpske i kolike su žrtve za nju pale i šaljemo odavde poruku da hoćemo bolje ljude u Narodnoj skupštini Republike Srpske i veliku srpsku pobjedu i većinu“, poručio je Stevandić.

Kada je riječ o izborima za Parlamentarnu skupštinu BiH, Stevandić je rekao da Uspješna Srpska želi bolje i čestitije ljude u njenom novom sazivu da bi Republika Srpska bila mirna, a ne da se svađa sa BiH.

„Potrebni su nam jaki ljudi u Sarajevu koji će štititi Srpsku i omogućiti joj miran razvoj i ekonomski napredak“, pojasnio je Stevandić.

On je pozvao stanovnike Bratunca da izađu na izbore i daju podršku listi mladih, obrazovanih i nekompromitovanih kandidata Ujedinjene Srpske u Izbornoj jedinici sedam, te zajedničkom kandidatu za srpskog člana Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a za predsjednika Republike Srpske Željki Cvijanović.

Na tribini je predstavljeno 12 kandidata Ujedinjene Srpske za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam, te kandidat SNSD-a za Predstavnički dom parlamenta BiH Lazar Prodanović kome Ujedinjena Srpska pruža podršku kao zajedničkom kandidatu iz ove izborne jedinice.

Prodanović je pozvao na jedinstvo koalicionih partnera jer to garantuje najbolji izborni rezultat i pobjedu.

„Očekujem da će Ujedinjena Srpska, koja prvi put izlazi na izbore, uzeti glasove opozicionih stranaka u Srpskoj koje rade protiv njenih interesa u Sarajevu, te da će glasači ove stranke podržati koalicione kandidate Milorada Dodika i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske“ , istakao je Prodanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se