15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Stanić gasi požar u Drini

Iskusni trener Momčilo Stanić iz Istočnog Sarajeva imenovan je za novog šefa stručnog štaba Drine, koja je poslije subotnjeg poraza u Banjaluci od Željezničar Sport tima (1:4) ostala bez kormilara.

Naime, poslije dva remija, a potom i četiri uzastopna neuspjeha sada već bivši strateg Veljko Cvjetinović odlučio je da se povuče, a uprava Zvorničana je brzo reagovala i imenovala Stanića.

„Očekuje nas težak i mukotrpan rad da popravimo ove rezultate i Drinu vratimo na stazu uspjeha. Biće potrebno unaprijediti igru u svim segmentima a posebno u odbrani. Smatram da Drina ima solidan tim i da ću moći uočene nedostatke svesti na najmanju mjeru da bi sadašnje stanje bilo popravljeno. Biće potrebna maksimalna posvećenost svih u klubu, da bi krenulo nabolje“, rekao je Stanić.

U bogatoj trenerskoj karijeri novi strateg Drine radio je kao trener asistent u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, dok je ovaj klub nastupao u Premijer ligi. Kao samostalni trener vodio je Famos, zatim Sutjesku, Drinu HE i ekipu Vlasenice. Posljednji posao trenera bio mu je u akademiji Željezničara iz Sarajeva, gdje je radio do 1. jula ove godine. Bio je i trener asistent u A selekciji BiH i selektor U19 reprezentacije BiH.

„Najvažnije će biti da ekipu što prije psihološki stabilizujemo. Za to baš i nemamo puno vremena, jer nas već u subotu očekuje prvenstveni duelu sa Fočacima na našem terenu. Neću ništa unaprijed obećavati, ali bilo bi sjajno da na mom debitantskom susretu dođemo do sva tri boda, čime bismo uhvatili priključak sa ostalima“, dodao je Stanić.

Već unazad nekoliko posljednjih sezona kriza u zvorničkom klubu je vidljiva. Gotovo redovno kasne sa početkom priprema, a većina najboljih igrača odlazi u druge sredine. Takav je bio slučaj i ovog ljeta, a uprava kluba smatra da će se sa dolaskom Stanića situacija popraviti.

„Odabrali smo ovog iskusnog trenera zbog svih rezultata koje je postigao u dosadašnjoj karijeri. Pružićemo mu svaku vrstu podrške da bi se klub izvukao iz sadašnje neprijatne situacije“, istakao je predsjednik Upravnog odbora Drine Miodrag Jevtić.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se