9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Srbija neće tolerisati nasilje

BEOGRAD – Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da je upad pripadnika kosovskih specijalnih jedinica ROSU u Gazivode suprotan svim međunarodnim dogovorima i da je Srbija upozorila sve u Prištini i međunarodnoj zajednici da neće toleristi bilo kakav oblik nasilja. 

Đurić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da Srbija, u skladu sa Rezolucijom 1244, namjerava da štiti svoj narod i ne dozvoljava nasilje i ovakvo ponašanje, dodajući da ROSU nema pravo da se pojavljuje na sjeveru Kosova.

„Ovo se desilo naočigled cele međunarodne zajednice i svi koje smo zvali i obavestili šta se desilo, ćutali su. Nema odgovra ni iz EU ni iz NATO-a“, rekao je Đurić.

On je naglasio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa svjetskim zvaničnicima prenio da ovakva vrsta ponašanja nije prihvatljiva.

Đurić je potvrdio da je Vučić naredio načelniku Generalštaba Vojske Srbije i ministru unutrašnjih poslova da preduzmu mjere i radnje iz svoje nadležnosti i podignu najviši nivo borbene gotovosti.

On je naveo da je Vučić se nalazi na posebnoj lokaciji gdje ima sastanak sa načelnikom Generalštaba vojske Srbije i sa ostalim vojnim i policijskim zvaničnicima.

„Poznajući prilike i dosadašnje delovanje predsednika Vučića, mogu samo da kažem da će državne institucije Srbije i vojno i policijsko rukovodstvo biti spremni da preduzme mere i radnje iz svoje nadležnosti u skladu sa Rezolucijom 1244 i zaštiti svoj narod“, rekao je Đurić.

On je podsjetio na raniju izjavu Vučića da Srbija želi mir i kompromis, ali da nikada neće dozvoliti nikakav teror niti nasilje nad srpskim narodom.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se