10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Srbi blokirali put prema Gazivodama

ZUBIN POTOK – Predsjednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović rekao je Srni da su Srbi danas popodne postavili barikadu na izlaznom putu iz centra ove opštine prema jezeru Gazivode kako bi osujetili svaki pokušaj pripadnika Kosovske policijske službe da prođu magistralnim putem i zaposjednu branu Gazivode. 

On kaže da su mještani Zubinog Potoka, odlučni da se odbrane od upada kosovskih policijskih snaga, postavili barikadu na priključenju na magistralni put i da je neće ukloniti sve dok se bezbjednost ne vrati na pređašnji nivo i dok se ne dobiju garancije da jedinica ROSU neće upadati na područje opštine Zubin Potok.

„To je oduka iz nužde i nije usmerena protiv bilo koga, osim protiv onih koji silom, mimo volje naroda, nastoje `pokoriti` Zubin Potok“, kaže Vulović.

On je rekao da je razočaran ulogom KFOR-a, pošto, kako ističe, pripadnici britanskog kontingenta samo nadgledaju situaciju i ne preduzimaju bilo kakve mjere.

„Jeste da su rasporedili jednu patrolu u blizini brane na Gazivodama i da su tu sa nama na barikadi, ali od njih mi ne očekujemo bilo kakvu reakciju“, dodaje Vulović.

On kaže da je u toku dana u više navrata upozoravao pripadnike KFOR-a na destabilizaciju situacije u Zubinom Potoku koju je isporovocirao Hašim Tači nenajavljenom posjetom jezeru i brani Gazivode, Centru za ekologiju u Zubinom Potoku i policiji na administrativnom prelazu Brnjak.

Vulović dodaje da je situacija mirna i da vjeruje da će institucije iz Prištine i predstavnici Albanaca, posebno oni koji se nalaze na spisku ratnih zločinaca, shvatiti da im nije dozvoljen boravak na sjeveru Kosova, posebno u opštini Zubin Potok.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se