20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

SNSD je pobijedio, Zvornik treba samo da se pridruži toj pobjedi (foto)

ZVORNIK – Gradski odbor Aktiva žena Saveza nezavisnih socijaldemokrata Zvornik organizovao je sinoć u Domu omladine predstavljanje kandidata Gradskog odbora SNSD-a Zvornik za poslanike u Parlamentu BiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Pripadnicama ljepšeg pola obratili su se i sa njima družili kandidati za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Lazar Prodanović i za Narodnu skupštinu Republike Srpske Dušica Šolaja, Zoran Stevanović i Obren Marković.

Šolaja je poručila da će kandidati SNSD-a apsolutno pobijediti na izborima 7. oktobra.

„Očekuje nas 7. oktobra najveća pobjeda do sada, a to ćemo uspijeti uz vašu podršku. Jedini pravi izbor su kandidati SNSD-a, jedino ispravno je glasati za Željku Cvijanović za predsjednika Republike Srpske i Molorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH. SNSD je pobijedio, Zvornik treba samo da se pridruži toj pobjedi“, rekla je Šolaja.

Ona je podsjetila na podršku koju su premijer Cvijanović i predsjednik Dodik dali za rekonstrukciju zvorničkog porodilišta.

„Kada nas je prije nekoliko godina premijer pitala šta nam je potrebno u Zvorniku mi smo, između ostalog, delegirali rekonstrukciju našeg porodilišta. Nešto kasnije, nakon što sam im predočila koliko je loše stanje u našem porodilištu, dali su nam podršku i premijer i predsjednik Republike i zahvaljujući tome danas imamo rekonstruisano porodilište. I to je ono što, između ostalog trebate imati u vidu kada budete glasali. Takođe, kada sam našem gradonačelniku predložila da se u gradski budžet uvrsti sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje, on je to odmah prihvatio i tako je Zvornik postao prvi grad koji izdvaja sredstva za tu namjenu. Zahvaljujući ovom projektu rođeno je devet beba i još pet očekujemo. Imajte i to u vidu kada budete glasali za Narodnu skupštinu i Parlamentarnu skupštinu“, istakla je Šolaja koja je podsjetila na humanitarne i druge akcije koje je Aktiv žena SNSD-a Zvornik organizovao prethodnih godina, a koje su podržali i odbornici SNSD-a u gradskoj Skupštini, gradonačelnik Stevanović i njegov zamjenik Bojan Ivanović, poslanici Prodanović i Marković.

O važnosti davanja svog glasa Cvijanovićevoj i Dodiku, kao i kandidatima SNSD-a za ostale nivoe govorio je i Prodanović.

„Bili ste svi na veličanstvenom mitingu SNSD-a u Zvorniku i čuli najvažnije poruke. Želim da kažem da za sve ove godine koliko poznajem Željku, ja nemam ni jednu jedinu primjedbu. Ona je neko ko zaslužuje najveću moguću podršku, neko ko se radom dokazao najprije kao ministar, potom kao predsjednik Vlade i sada će kao predsjednik Republike Srpske. Ono što Milorad Dodik radi je jedino svrsishodno i ima smisla, on je potreban u Sarajevu i da se pozicioniramo tako da više nećemo stalno voditi bitku za Republiku Srpsku, već ćemo stalno radimo na većoj perspektivi svih građana. Takođe želim da naglasim koliko je dobra naša lista za Narodnu skupštinu i koliko su kvalitetni kandidati koji su na njoj. Potrebna nam je podrška i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine, mi hoćemo 10 mandata i u tom slučaju svaka odluka koja bude kreirana u Banjaluci biće provedena u Sarajevu. Hoćemo brži napredak u svim pitanjima i hoćemo ravnopravan status“, rekao je Prodanović.

Stevanović je istakao da je Željka Cvijanović u zadnje tri godine, ne samo stabilizovala budžet Republike Srpske, nego u njemu ima para i za ulaganja.

„Plod te stabilizacije budžeta jesu skoro dva miliona KM koja se realizuju kroz projekte u Zvorniku. Dvanaesta je godina od kako smo zajedno u ovoj priči, trudili smo se da razišljamo o svakom pojedincu, svakoj ustanovi, svakom naseljeno mjestu. Uradili smo dosta projekata, a jedna od njih je i ovaj Dom omladine koji smo izgradili na mjestu oronulog bioskopa. Aktivni smo na svim poljima, radimo u Bolnici, završili smo rekonstrukciju zgrade Policijske uprave, a na proljeće ćemo izgraditi još dva sprata na zgradi Osnovnog suda jer u Zvornik dovodimo Okružni sud, Okružno tužilaštvo, Pravobranilaštvo, odjeljenje Privrednog suda. Preporodili smo izgled našeg grada, najprije smo rekonstruisali glavne ulice i od tada svake godine rekonstrušemo po dvije-tri gradske ulice. Sjetite se prije 11 godina kakve smo imali redukcije vode. Toga odavno više nema, a dovodimo gradsku vodu i u druge mjesne zajednice i nastavićemo tako sve dok svakom domaćinstvu na području našeg grada ne omogućimo da se priključi na vodovodni sistem. Imamo 2.700 novozaposlenih radnika i istovremeno veliku potražnju za stanovima u našem gradu, što je potvrda ekonomske snage jedne sredine. Doveli smo prvog investitora iz inostranstva koji je na njivi napravio fabriku i zaposlio 42 ljudi. I još sa četiri pregovaramo. Rekonstruisali smo zvorničku osnovnu školu, a skoro sve naše ostale škole, uključujući i područne, dobile su uređene toalete, centralno grijanje, kvalitetniju stolariju. Proširićemo kapacitet vrtića koji ćemo opremiti sredstvima koja nam je odbrila Vlada. Svi mi koji smo pred vama ovdje, Lazar, Dušica, Obren, ja, trudili smo se i dali smo energiju da se život ovdje popravlja. Pokazali smo da hoćemo da radimo da unaprijedimo život i standard na ovim prostorima. Stvorili smo ambijent. Ne smijemo to zaboraviti, niti prodati nadu i ne dozvolite nikome da ima dilemu kad su u pitanju Željka i Dodik, nema mjesta da se oni porede sa bilo kim i ne dozvolite ikome da poredi naše liste za Parlament BiH i Narodnu skupštinu Republike Srpske sa bilo kojom drugom. Vodite računa kome dajete podršku, nemojte se kockati sa tim i biti neodgovorni prema budućnosti ovog grada i prema djeci“, poručio je Stevanović.

Marković je istakao da Cvijanovićeva i Dodik zaslužuju najveću podršku do sada. On je podsjetio da uvijek potencira na tome da izbore dobijaju i dame i omladina, te da su Aktiv žena i Mladi socijaldemokrati važne sastavne organizacije u okviru SNSD-a. Marković se zahvalio Zvorničankama što su uz SNSD svih prethodnih godina i što zajedno sa SNSD-om idu u još jednu pobjedu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se