15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Smirena reakcija Vučića najbolja odbrana srpskih interesa

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je da je način na koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao na današnja dešavanja na Kosovu i Metohiji najbolja odbrana srpskih interesa. 

„Impresioniran sam današnjom reakcijom i smirenošću predsjednika Srbije Aleksandra Vučića povodom dešavanja na Kosovu i Metohiji. Takvim stilom politike, koju je danas pokazao, na najbolji način je predstavio svu aroganciju i drskost albanske strane“, rekao je Ivanić Srni.

On je istakao da je način na koji predsjednik Vučić reaguje najbolja odbrana srpskih interesa i potvrda da sa takvom politikom treba i da se nastavi.

„Današnji događaji su samo potvrda da srpski narod i svi mi zajedno ne smijemo da se odričemo Kosova i Metohije i našeg naroda tamo. Obaveza svih nas je da učinimo sve što možemo, kako bismo zaštitili srpski narod i odbranili naš, i ekonomski i nacionalni, interes. Naša zajednička obaveza je da sačuvamo i zaštitimo srpski narod, i na Kosovu i Metohiji, ali i u cijelom regionu“, rekao je Ivanić.

Bivši pripadnici terorističke OVK jutros su blokirali puteve prema selu Banje u naselju Srbija, južno od Ibra, koje je tokom boravka na Kosovu i Metohiji trebalo da posjeti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vlada privremenih institucija u Prištini jutros je otkazala Vučićevu posjetu selu Banje iz bezbjednosnih razloga, ali je predsjednik Srbije, uprkos takvoj odlucio krenuo makadamskim putem.

Konvoj u kojem je bio predsjednik Srbije zaustavio je KPS u selu Ugljare, a nakon toga se vratio prema Kosovskoj Mitrovici.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se