20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

„Slobodna Republika“: Mektić odobrio još jedan udar na MUP RS

SARAJEVO – Pomoćnik ministra bezbjednosti BiH Samir Rizvo, uz odobrenje ministra bezbjednosti Dragana Mektića uputio je dopis učesnicima regionalne konferencije ministara unutrašnjih poslova, koja treba da bude održana 20. i 21. septembra u Beogradu, u kojem izražava „duboku zabrinutost što je Republika Srpska stavljena u preambulu završnog dokumenta koferencije“, piše u tekstu koji je objavio portal „Slobodna Republika“. 

U tekstu se navodi da bi u Palati „Srbija“ u Beogradu 20. i 21. septembra trebalo da bude održana „regionalna konferencija ministara unutrašnjih poslova o visokotehnološkom kriminalu i informacionoj bezbjednosti ‘Poveži se sigurno’, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, na koju su, sasvim logično, pozvani i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske“.

Redakcija portala „Slobodna Republika“ u posjedu je dopisa koji je pomoćnik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Samir Rizvo uputio učesnicima ove konferencije a u kojem izražava, kako je navedeno, „duboku zabrinutost što je Republika Srpska stavljena u preambulu završnog dokumenta koferencije“.

„Rizvo je u dopisu na engleskom jeziku naveo: ‘Duboko sam zabrinut zbog navođenja Republike Srpske u preambuli Deklaracije, zajedno sa državama i međunarodnim organizacijama u regionu. Svi ste svjesni činjenice da je Republika Srpska administrativni entitet BiH i da nema međunarodni subjektivitet. Duboko žalim što je Republika Srbija iskoristila ovaj događaj za promociju svoje političke agende u odnosu na BiH i što se miješa u unutrašnje poslove BiH'“, ističe se u tekstu.

Pozivajući se na izvor iz zajedničkih institucija BiH, portal „Slobodna Republika“ navodi da je „Rizvo za slanje ovog dopisa imao apsolutnu podršku i odobrenje ministra bezbjednosti Dragana Mektića, što je dokaz još jedne u nizu izdaja kadra Saveza za promjene Republike Srpske i udara na MUP i ministra Dragana Lukača“.

Izvor „Slobodne Republike“ rekao je da „Rizvo, uz Mektićevu saglasnost, ‘vedri i oblači’ u ovom ministarstvu, naravno na štetu Srba i Republike Srpske“, te da, kako se ističe, „postoje indicije da je duboko upleten u različite koruptivne aktivnosti zajedno sa Igorom Golijaninom, šefom kabineta Dragana Mektića“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se