12.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Samir Cela Sadiković preko „Fejsbuk“ profila prijetio novinarima RTRS

BANJALUKA – Portal „Infosrpska“ objavio je da je komandant 4. bataljona Bugojanske brigade tzv. Armije BiH Samir Cela Sadiković, koji je učestvovao u Banjaluci na protestu Pokreta „Pravda za Davida“, uputio preko svog Fejsbuk profila prijetnje novinarima Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/. 

Sadiković je na svom Fejsbuk profilu napisao da „RTRS napada na njega“ i da sada „komandant ide da napada novinare RTRS-a“, prenosi portal „Infosrpska“.

„Ifosrpska“ navodi da je Sadiković u proteklom ratu činio zločine nad srpskim civilima, te da su, osim njega, u Banjaluci bili i njegovi ratni drugovi Edin Barjaktarević, Hamza Krkalić, Fahrudin Mehinović, takođe, odgovori za zločine nad Srbima, kao i još neki.

Ovaj portal pita da li je najavljeni napad Sadikovića na novinare RTRS-a samo dio scenarija i da li je ubačena grupa iz FBiH zadužena da inscenira „varnice“ u Banjaluci, koje bi „uz već javno izraženu podršku lidera Saveza za pobjedu, instrumentalizovala mase za nasilno zauzimanje simboličnih centara vlasti u Republici Srpskoj“.

„Pitanje je na koje, bez sumnje, odgovor zna direktor Obavještajno-bezbjednosne akcije BiH Osman Mehmedagić Osmica, bivši tjelohranitelj Alije Izetbegovića, ali i njegovi mentori iz određenih zapadnih službi koji se zalažu za `meki državni udar` u Srpskoj, zloupotebljavajući tragičnu smrt Davida Dragičevića i pokušavajući da do kraja manipulišu sa tugom nesrećnog oca Davora, u pokušaju da se formira masovni narodni pokret koji učestvuje u akcijama građanske neposlušnosti“, piše portal „Infosrpska“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se