18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Probudio je bol, mislila je da je ujeo insekt, a onda je osjetila kako joj nešto gmiže u oku (video)

Mirelu Stojiljković jednog jutra probudio je bol u oku i pomislila je da je ujeo neki insekt. Međutim šokirala kada je pod kožom primjetila nešto nalik na crva.

– Ujutro sam se probudila i osjetila jak bol. Otišla sam da se pogledam u ogledalu jer sam mislila da me je nešto ugrizlo, i vidjela otok. Nisam odmah obraćala pažnju, mislila sam nešto me ugrizlo i šta sad. Onda sam vidjela to nešto namreškano. Vidjela sam da je to nešto živo, da je to neki crvić koji se pomjerao i onda je on krenuo nazad… Prestravila sam se. Jer je on krenuo kao da hoće da izađe napolje kroz kožu – ispričala je Mirela za emisiju „Provereno“.

Ljekari su joj dijagnostikovali dirofilariozu, odnosno potkožne crve, paraziti koji najčešće žive u psima, ali ponekad mogu da se prenesu i na ljude i to ubodom komarca.

Od larvi koje komarac prenese čovjeku, razvije se jedna koja naraste u crva dugog i do 10 santimetara. Mirela je hospitalizovana i trebalo je da bude operisana, međutim, kako kaže, kada bi se crv pojavio nisu mogli da je operišu jer nije bilo hirurga ili anesteziologa.

Kada je konačno došla na red za operaciju, više nije bilo crva. Otvorili su joj kapak, ali nije pronađen, kao ni na magnetnoj rezonanci očne šupljine.

– Osjetim nekada pritisak jer me oči bole, svrbe, peku… I osjetim gmizanje- ističe Mirela i navodi da ima osjećaj kako se taj crv u njoj razmnožio, ali ljekari tvrde da je to gotovo nemoguće jer su potrebni mužjak i ženka crva da stvore novu larvu.

U svim dijagnozama s kojima je izašla s pregleda pisalo je parazitoza ili suspektna parazitoza obrva, međutim, to nije dovelo do rešenja Mirelinog problema.

Ova žena osjeća se nemoćno, jer ne zna šta da radi niti kome još da se obrati. Utjehu joj jedino pruža činjenica da ti crvi nisu dugog vijeka u ljudskom tijelu, ali kako kaže od toga nema mnogo koristi kad osjeti da joj gmiže pod kožom.

(Blic)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se