18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Potreban jasan stav EU o migrantskoj krizi

BEOGRAD – Ministri unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i Republike Srpske Dragan Lukač saglasili su se da Srbija i Srpska ne mogu samostalno riješiti problem migrantske krize, imajući i vidu da on prevazilazi granice, zbog čega je neophodan jasan stav EU i zajednički odgovor svih država koje su pogođene migrantskom krizom. 

Stefanović i Lukač su razgovarali i o mjerama koje policije preduzimaju tokom migrantske krize, kako bezbjednost građana Srbije i Republike Srpske ne bi bila ugrožena, saopšteno je iz MUP Srbije.

Oni razgovarali su u Beogradu o konkretnim zajedničkim mjerama koje će dvije policije preduzeti u narednom periodu u borbi protiv organizovanog kriminala.

Stefanović i Lukač ocijenili su da je dosadašnja saradnja policija na ovom polju veoma dobra i da su razmjene informacija i zajedničke akcije doprinijele rješavanju pojedinih krivičnih djela i hapšenju kriminalaca.

Dvojica ministara naglasila su da su potrebne i dodatne mjere koje će policije u narednom periodu preduzeti kako bi se još jače suprotstavili organizovanim kriminalnim grupama koje djeluju u ovom regionu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se