18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Potpuno ogoljena izdajnička politika SzP-a

BANJALUKA – To što srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić drži lekcije Srbiji i Aleksandru Vučiću, predsjedniku zemlje koja je garant opstanka Republike Srpske i stalno joj pomaže, predstavlja nacionalnu i moralnu katastrofu, čime je potpuno ogoljena izdajnička politika SzP-a, smatra potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić. 

Komentarišući Ivanićevu izjavu da predsjednik Srpske Milorad Dodik previše uvlači rukovodstvo Srbije u predizbornu kampanju i da Srbija ne bi trebalo da se miješa u izbore u BiH, Stevandić je za Srnu izjavio da je to samo „znak da Ivanić, kao i Igor Crnadak, Dragan Mektić i Mirko Šarović i svi ministri u Savjetu ministara iz SzP-a hoće da budu veći Bakiri od Bakira /Izetbegovića/“.

„I Bakir je pomirljivije govorio kada je riječ o Srbiji jer se bojao i imao nekakvog respekta. Ovim je potpuno ogoljena izdajnička politika koja bi protjerivala građane Srbije, ruske pisce, ratovala sa predsjednikom Srbije“, ocijenio je Stevandić.

On ističe da su „na ovaj način Ivanić i gospoda iz SzP-a dokazali da su njihovi najdraži gosti šiptarski ministri nepriznatog Kosova i svi koji ugrožavaju Srbiju i srpski narod, a da su im najomraženije ličnosti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Vlada Srpske i Narodna skupština, te ruski pisci“.

„Ovim je potpuno ogoljena ta izdajnička politika /SzP-a/, i ne samo da treba da odustanu od izbora, već da se izvinu cjelokupnom srpskom narodu u Srbiji i Srpskoj“, poručio je Stevandić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj, rekao da se lično do sada nije miješao i da ne zna na koga je Ivanić mislio.

Vučić je rekao da nije čuo „Ivanića da je to govorio onima koji su se mešali nekada ranije u izbore u Republici Srpskoj“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se