12.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Postupak izdavanja pasoša Elvisu Keljmendiju sproveden u skladu sa zakonom, Crnadak obmanjuje javnost

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske još jednom podsjeća ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Igora Crnatka da je postupak izdavanja putne isprave Elvisu Keljmendiju sproveden u skladu sa zakonom, te da tendencioznim izjavama svjesno ignoriše činjenice i obmanjuje javnost. 

Povodom pisanja pojedinih medija koji su prenijeli izjavu Crnatka da je MUP Republike Srpske „nezakonito izdao putnu ispravu Keljmendiju“, a radi objektivnog informisanja javnosti, još jednom podsjećamo Crnatka da je navedeno lice, prilikom podnošenja zahtjeva Policijskoj upravi Zvornik, ispunjavalo zakonom propisane uslove za izdavanje ličnih dokumenata.

„Naime, prilikom obraćanja nadležnom organu, lice je uz zahtjev priložilo dokaze o postojanju državljanstva BiH i druge valjane dokaze propisane važećim zakonima, koji su potrebni u postupku izdavanja ličnih dokumenata. Dakle, službenici Policijske uprave Zvornik su u skladu sa pozitivnim propisima, postupili po navedenom zahtjevu i licu izdali putnu ispravu“, ističe se u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju da je Elvis Keljmendi imao tri potjernice i sve su obustavljene prije nego što je podnio zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Zvornik.

„U vrijeme podnošenja zahtjeva izvršene su provjere, te je utvrđeno da za navedenim licem nema aktivnih potjernica“, ističe se u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske pojašnjavaju da je zakonsko pravo svakog državljanina BiH da može slobodno prijaviti svoje prebivalište na području BiH i podnijeti zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata po mjestu prebivališta, uz ispunjavanje uslova propisanih zakonom.

„Ministar Crnadak svjesno ignoriše činjenice koje je Ministarstvo ranije iznijelo u javnost, te ovom tendencioznom izjavom obmanjuje javnost iako je i sam svjestan da je MUP Republike Srpske i u ovom slučaju postupio u skladu sa zakonom“, zaključuje se u saopštenju.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se