15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Posjeta Tačija i upad ROSU – provokacija protiv srpskog naroda

BEOGRAD – Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocijenio je da je današnja posjeta predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija, u pratnji pripadnika specijalnih jedinica policije ROSU, brani Gazivode nepotrebna provokacija usmjerena protiv srpskog naroda koju je smislio da bi odbranio sopstvenu poziciju. 

„Tači je dao izjavu da može da kad god hoće tamo da prošeta i popije kafu sa Srbima. Ali treba imati u vidu da je njegov glavni cilj dolaska namenjen Albancima. U Prištini počinje veliki skup protiv njega i mogućih nagoveštaja postizanja dogovora oko statusa Kosmeta. Više ljudi se okupilo i on bi želio da neutrališe posledice skupa protiv politike koju on vodi“, rekao je Drecun.

On je naglasio da je ovakvih provokacija bilo i ranije, kao i da će ih biti i dalje i da je država Srbija adekvatno reagovala.

„Najviši zvaničnici Srbije su poslali /Albancima/ poruku da im ne pada na pamet da ugroze bezbednost srpskog naroda i vrše nasilje. Mislim da je time priča završena. Ostaje se da se vidi šta će biti u Prištini nakon ovog skupa“, rekao je Drecun za Televiziju „Pink“.

Komentarišući informaciju da je predsjednik Srbije Vučić u stalnoj komunikaciji sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u vezi sa krizom na Kosmetu, Drecun je rekao da očekuje da se tenzije smire da se ROSU povuče u svoju bazu.

„KFOR je taj koji nosi najveću odgovornost za bezbednost srpskog naroda na Kosmetu i mislim da oni moraju da odreaguju i spreče bilo kakvu destabilizaciju“, rekao je Drecun.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se