4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Posjeta Lavrova – veliki događaj za Srpsku, ali i velika obaveza za policiju

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je Srni da je predstojeća posjeta ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Banjaluci veliki događaj za Republiku Srpsku, ali i velika obaveza za policiju s obzirom na to da će biti preduzete sve mjere i aktivnosti po prvom stepenu obezbjeđenja. 

„Ministar Lavrov će, zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske, Srpske i Ruske pravoslavne crkve, 17. septembra prisustvovati osveštanju temelja budućeg Rusko-srpskog centra. Riječ je o jednom veoma značajnom događaju, ali i kompleksnom načinu obezbjeđenja gdje će biti uključen veliki broj policajaca s ciljem da sve prođe bezbjedno kao što je bilo i prilikom posjete predsjednika Savjeta Federacije Gornjeg doma Federalne skupštine Valentine Matvijenko“, istakao je Lukač.

S obzirom na to da se očekuje prisustvo velikog broja kako zvaničnika, tako i građana Republike Srpske koji će željeti da prisustvuju ovom događaju, kaže ministar unutrašnjih poslova Srpske, policija će morati da osigura bezbjednost svih posjetilaca, ali i redovno funkcionisanje grada od saobraćaja pa nadalje.

Povodom dolaska ruskog šefa diplomatije Banjaluci, Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske formiralo je Štab bezbjednosne akcije s ciljem pripreme plana i preduzimanja mjera po prvom stepenu obezbjeđenja.

Štab bezbjednosne akcije, kojim rukovodi direktor Policije Darko Ćulum, čine pripadnici MUP-a Srpske, a po potrebi biće uključeni i predstavnici drugih institucija i organizacija, koje će aktivno učestvovati u obezbjeđenju ove posjete.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se