5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Posjeta Lavrova izuzetno značajna za afirmaciju i jačanje Srpske u okviru BiH

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je Srni da je posjeta ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Banjaluci izuzetno značajna za afirmaciju i jačanje pozicije Srpske u okviru dejtonske BiH. 

Čubrilović je ocijenio da su dolazak šefa ruske diplomatije, ranija posjeta predsjednika Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko Narodnoj skupštini i čvrste veze koje je Srpska ostvarila sa Zakonodavnom skupštinom Sankt Peterburga jasan pokazatelj da Moskva ima razumijevanja za poziciju Republike Srpske i uvažava njene institucije.

„Istina, i ranije su dolazili visoki zvaničnici u Banjaluku, ali sada imamo priliku da dočekamo vjerovatno najznačajnijeg savremenog šefa diplomatije u svijetu, Sergeja Lavrova sa kojim ćemo posjetiti osveštane temelje rusko-srpskog hrama i kulturnog centra i imati zvanične sastanke na najvišem nivou“, naglasio je Čubrilović.

On kaže da posjeta Lavrova, kao i dolazak zvaničnika drugih značajnih zemalja, pokazuju da Srpska vodi mudru politiku, jača prijateljske veze sa svijetom i uporedo razvija privrednu, ekonomsku i kulturnu saradnju, što je važno za ukupan razvoj i bolji život građana.

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov posjetiće sutra Banjaluku, gdje će razgovarati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se