18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Pologoš: Silajdžić obilazio logore za Srbe u Konjicu

SARAJEVO – Predsjednik Udruženja Konjičana Republike Srpske Zoran Pologoš izjavio je da je Haris Silajdžić obilazio logore za Srbe u Konjicu i dobro znao šta se tamo dešava. 

„Ovdje je sve jasno. Haris Silajdžić i Alija Izetbegović su, prema svjedočenjima mnogih logoraša, ne samo znali za logore i zločine, nego i potpisivali odluke o osnivanju tih logora. Obilazili su ih“, rekao je Pologoš za „Glas Srpske“.

On je istakao da je dokaz da je Silajdžić sve znao i to što je potisao naredbu o razmjeni preostalih zatvorenika 6. oktobra 1994. godine kada je razmijenjeno 166 srpskih logoraša.

Pologoš smatra da ima dovoljno neoborivih dokaza, te da je na potezu Tužilaštvo BiH.

„Mi generalno nemamo povjerenje u pravosuđe BiH, ali evo Tužilaštvo BiH je na ispitu i vidjećemo šta će učiniti“, dodao je Pologoš.

Pologoš, koji je početkom rata izbjegao iz Konjica, kaže da je tamo počinjen strahovit zločin, pogotovo u selima Bradina i Donje Selo, gdje je srpski narod potpuno nestao.

Desimir Mrkajić, koji je prije rata živio u Bradini, u logoru Čelebići je proveo 28 mjeseci i pet dana. On kaže da je kroz taj logor prošlo oko 700 ljudi, među kojima je bilo žena i djece.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se