14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Pokušaj napada na predsjednika i premijerku Srpske u Čelincu

ČELINAC – Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković došao je danas sa nekoliko svojih pristalica u Čelinac gdje su predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović položili kamen temeljac za igradnju novog mosta preko rijeke Vrbanje. 

Policija nije dozvolila Stanivukoviću da priđe mjestu ceremonije jer je u džepu nosio kamen za koji je rekao da želi simbolično da ga položi na mjestu izgradnje novog mosta, javlja izvještač Srne sa lica mjesta.

Nakon njegove garancije da neće praviti incidente, policija mu je dozvolila da priđe mjestu događaja.

milorad dodik i zeljka cvijanovic u celincu
Milorad Dodik i Željka Cvijanović u Čelincu (Foto: RTRS)

Međutim, Stanivuković je tada bacio svoj mobilni telefon i počeo da viče „Predsjedniče, nemojte me udarati“ i „Predsjedniče, vratite mi moj telefon“, iako predsjednik Republike uopšte nije bio u njegovoj blizini.

Kada ga je jedan od mještana upitao „mladiću, zašto ti to treba“, Stanivuković je rekao da je „to njegov zadatak, koji je danas morao da ispuni“.

U pratnju Stanivukovića bilo je nekoliko njegovih pristalica koji su nosili majice sa njegovim likom i oznakama PDP-a i Saveza za pobjede.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović održaće danas vanrednu konferenciju za novinare u Čelincu. 

Vanredna konferencija za novinare zakazana je za 16.45 časova u zgradi opštine Čelinac, najavljeno je iz kabineta predsjednika Republike.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se