20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Počela sistemska deratizacija

BRATUNAC – Sistematska deratizacija počela je danas u Bratuncu gdje će se obavljati do 17. septembra radi zaštite stanovništva od eventualne pojave i širenja zaraznih bolesti koje prenose glodari, potvrđeno je Srni iz vlaseničkog preduzeća „Sanitarac“ koje izvodi ove radove. 

Sistematskom deratizacijom biće obuhvaćene porodične kuće sa pratećim objektima, stambene zgrade, individualne zanatske, trgovinske i ugostiteljske radnje, javne ustanove, vjerski objekti, parkovi, otvoreni kanali i riječna korita, kanalizaciona mreža i ostali objekti i površine na području opštine Bratunac gdje postoji mogućnost većeg razmnožavanja glodara.

Biće korišteni najkvalitetniji materijali za deratizaciju u količini dovoljnoj za maksimalan uspjeh akcije, a koja neće ekološki narušiti čovjekovu okolinu, zdravlje ljudi i domaćih životinja, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću opštine Bratunac.

Opština snosi troškove obavljanja deratizacije u javnim objektima i na površinama kojim gazduje. Ostali korisnici sistematske deratizacije sami će snositi troškove.

Nadzor nad izvođenjem sistematske deratizacije obavlja nadležna inspekcija Opštinske uprave Bratunac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se