3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Pavlović: Rusija jedina garancija mira na Balkanu i opstanka RS

BRATUNAC – Udruženje građana „Istočna alternativa“ Republike Srpske ocjenjuje da će sutrašnji dolazak ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Republiku Srpsku znatno doprinijeti stabilizaciji političke situacije i prestanku pritisaka na vlast Srpske. 

Predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović ističe da je Rusija jedina garancija mira na Balkanu i opstanka Republike Srpske.

„Očekujemo da će Republika Srpska ponuditi Ruskoj Federaciji pravljenje vojne obavještajne baze radi očuvanja mira na Balkanu i sprečavanja zatiranja pravoslavlja“, rekao je Pavlović Srni.

U „Istočnoj alternativi“ smatraju da najvažnija diplomatska i bezbjednosna aktivnost treba da bude uspostavalje ruske baze u Republici Srpskoj i podsjećaju da je NATO prisutan na prostoru bivše Jugoslavije.

Pavlović kaže da je upitan opstanak Srba i Republike Srpske ako se „ne desi da Rusija bude vojno i ekonomski prisutna na ovom prostoru“ i da će doći do širenja terorizma u BiH i na Balkanu, te uvezivanja ruskih neprijatelja kojima je cilj uništenje Rusije.

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov posjetiće sutra Banjaluku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se