15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Oprez, magla u kotlinama i uz rijeke

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi po suvim kolovozima i uz povoljne vremenske prilike, osim u kotlinama i uz rijeke, gdje magla mjestimično smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. 

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, lokalitet petlja Mahovljani jedan, zbog postavljanja sistema za naplatu putarine, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova, režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je i na dionicama magistralnog puta Banjaluka-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka.

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionica magistralnog puta Trnovica-Trebinje, radi izvođenja radova na izgradnji vodovoda za naselje Dražesne Gore. Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Radi izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže centralnog dijela opštine Šipovo, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu dionice Jezero-Šipovo i Šipovo-Novo Selo i dionici Šipovo-Baraći.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se još odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

S ciljem veće bezbjednosti na auto-putu „9. januar“ Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji „Prnjavor“ i „Johovac“.

Radi izvođenja deminerskih radova dolaziće do polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Foča-Gacko, na dionici Nacionalni park Sutjeska-Priboj, u opštini Foča, u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 20 do 30 minuta.

Iz Auto-moto saveza podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na Graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, a zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori ne preporučuje se korištenje Graničnog prelaza Deleuša do 22. septembra, u periodu od 9.00 do 13.00 časova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se