20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo pritvor za Marka Čolića

BANJALUKA – Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor za Marka Čolića /31/ iz Banjaluke, osumnjičenog za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića iz Banjaluke, saopšteno je iz Tužilaštva. 

Iz Okružnog tužilaštva navode da je osumnjičeni upotrebnom teleskopskih palica i fizičke snage, zajedno sa za sada nepoznatim licima ili više njih, 26. avgusta nanio teške tjelesne povrede u predjelu glave i tijela Kovačeviću.

„Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je pritvor predložen i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela.

„Puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda – uznemirenju javnosti“, istakli su u Okružnom tužilaštvu.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se