7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Održana prva „Porodična šetnja“

BRATUNAC – U Bratuncu je večeras održana prva „Porodična šetnja“ koja je okupila više stotina djece i roditelja, a čiji je cilj promocija porodice, podsticaja nataliteta i njegovanje tradicionalnih porodičnih vrijednosti. 

Organizatori šetnje su Udruženje građana „Snaga naroda“ i portal „Despotovina“ iz Bratunca, a njihov poziv na šetnju naišao je na podršku i veliki odziv, tako da je Trg Miloša Obilića bio ispunjen dječijom igrom i smijehom.

porodicna setnja u bratuncu 2
Porodična šetnja (Foto: SRNA)

Zoran Vujić, koji je član „Snage naroda“, rekao je Srni da se moraju preduzeti mjere stimulisanja i borbe za što brojnije potomstvo i srećnije djetinjstvo mališana.

„Svjesni smo da nas je sve manje, porodice odlaze, malo brakova se sklapa, još manje djece rađa i pitamo se kuda to vodi naš narod. Treba li zbog vlastitih egoizma i komfora da ostanemo bez potomstva i dovedemo srpski narod do izumiranja?“, rekao je Vujić.

On je poručio mladima da sklapaju brakove, formiraju porodicu i rađaju djecu, jer su porodična radost i odrastanje djece nešto najzdravije i doprinos boljoj budućnosti naroda i zajednice.

„Provodimo vrijeme sa svojom djecom, posvetimo im pažnju, razgovarajmo i radujmo se njihovom odrastanju, nestašlucima, igri, učenju i vaspitavanju, te njihovoj iskrenosti i zahvalnosti koju ispoljavaju za priuštenu pažnju“, rekao je Vujić učesnicima.

porodicna setnja u bratuncu 1
Porodična šetnja (Foto: SRNA)

U šetnji je učestvovao i veći broj porodica iz susjedne LJubovije i Srebrenice, kojima se Vujić zahvalio na odzivu, te izrazio očekivanje da će ovakva okupljanja djece postati tradicija koja će stimulisati natalitet i porodične vrijednosti.

Brojni bratunački privatnici pružili su podršku ovoj manifesraciji različitim poklonima i simboličnim nagradama za učesnike, koje su uručene nakon šetnje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se