18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Obustave saobraćaja u kanjonu Tijesno

Saobraćaj će od danas do 23. septembra biti potpuno obustavljan na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u kanjonu Tijesno, u vremenu od 11.00 do 11.45 časova, s ciljem nesmetanog održavanja penjačkog „Dril end čil festivala“. 

Saobraćaj će u vrijeme obustave biti preusmjeren na putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na većini puteva u Republici Srpskoj ovog jutra su povoljni uslovi za vožnju i saobraćaj se odvija redovno, a izuzetak su dionice na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom signalizacijom.

U kotlinama i duž riječnih tokova iz AMS skreću pažnju na jutarnju maglu, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, pa se saobraćaj odvija usporeno.

S obzirom na to da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa vozače iz AMS Republike Srpske mole za strpljenje.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Trnovica dva/-Trebinje, zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore.

Saobraćaj se odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže, na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice u Ulici 27. marta na području Bijeljine obustavljen je saobraćaj za sva vozila.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona saobraćaj se odvija usporeno po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izgradnje male hidroelektrane „Glavica“ na rijeci Plivi izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Baraći-Šipovo.

Na dionici regionalnog puta Kula-granica Republike Srpske/Federacije BiH /Vraca jedan/ zbog radova izgradnje kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i vojvode Radomira Putnika potpuno je obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila.

Zbog radova na sanaciji klizišta izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionicama regionalnih puteva Bratunac-Skelani i Bratunac tri-Drinjača.

U toku je sanacija klizišta na nekoliko lokaliteta regionalnih puteva Karanovac-Mitrovići i Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/, zbog čega je na mjestima izvođenja radova izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže centralnog dijela opštine Šipovo izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionicama regionalnog puta Jezero-Šipovo i Šipovo-granica Republike Srpske /Novo Selo/ i na dionici Šipovo-Baraći.

U toku je sanacija kolovoza na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići-Kneževo u periodu od 7.00 do 17.00 časova, aza vrijeme radova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog deminerskih radova na putu Brod-Odžak, na deminerskim radilištima Klakari Donji devet i 13, od 8.00 do 18.00, kao i na lokalitetu Klakari Gornji u periodu od 8.00 do 16.00 časova, saobraćaj se odvija tako što 30 minuta traju obustave, a 15 minuta propuštanja vozila.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je zbog aktiviranog klizišta potpuno obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republike Srpske/Federacije BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, od 7. maja na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Banjaluci će zbog sportske manifestacije „Rolerijada“, koja će biti održana sutra na Trgu Krajine, biti obustavljen saobraćaj na dijelu Ulice Petra Prvog Karađorđevića, od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice sa Alejom Svetog Save, u periodu od 7.00 do 17.00 časova.

AMS Republike Srpske podsjeća sve vozače da je počela nova školska godina u Republici Srpskoj i poziva ih da voze krajnje oprezno u zonama osnovnih i srednjih škola, te da obrate posebnu pažnju na đake koji se kreću duž kolovoza.

Iz AMS navode da je počela tradicionalna republička kampanja „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“ kojom se želi unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem obrazovnih materijala, svjetloodbojnih prsluka, radio i televizijskih spotova.

Na području Federacije BiH zbog redovnog održavanja rasvjete u tunelu Crnaja na magistralnom putu Konjic-Jablanica, danas od 9.00 do 18.00 vozila će saobraćati jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno u toku je rekonstrukcija mosta preko rijeke Vrbas, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na auto-putu na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima Semizovac-Olovo-Kladanj.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima Prozor-Tomislavgrad /Podbor-Aćimići/, LJeševo-Visoko i Jelah-Piljužići.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja, a zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se