20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Najdugovječnija koalicija koncipiraće budući sistem vlasti u RS i na nivou BiH

BANJALUKA – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će ova najdugovječnija koalicija, noseći različite političke ideje, koncipirati budući sistem vlasti u Republici Srpskoj i na nivou BiH koji će biti u funkciji snage Srpske. 

Dodik je na predizbornom skupu DNS-a u banjalučkom naselju Karanovac rekao da je sasvim prirodno da su zajednički kandidati ovih partija predloženi za ove izbore.

„Sa ljudima, poput /nosioca liste DNS-a za Narodnu skupštine Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Nedeljka/ Čubrilovića imamo iskrenu i dobru saradnju, koja nikada nije bila u konfliktu i koja obećava da ćemo upravo zbog toga, noseći različite političke ideje, koncipirati budući sistem vlasti“, poručio je Dodik.

On je dodao da mu je zato drago što je na skupu DNS-a u Karanovcu, gdje želi da sa njihovim članovima i simpatizerima podijeli vrijednosti zajedničkog uspjeha i pobjede.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je sigurna da će ova stabilna koalicija ostvariti ubjedljivu pobjedu i da je na dobrom putu, s obzirom na pobjedničku atmosferu koja vlada na terenu.

„Zadovoljstvo mi je svaki put kada prisustvujem skupovima naših koalicionih partnera. Uvijek šaljemo istu poruku – želimo stabilnu i jaku Republiku Srpsku, da sami odlučujemo o svojoj sudbini i radimo na onome što je interes naših građana. To znači povećavati plate, penzije, štititi naše ustavne nadležnosti, ne dati nikome da u naše ime govori i odlučuje“, poručila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštine Republike Srpske iz Izborne jedinice tri Nedeljko Čubrilović rekao je da je DNS do sada u Karanovcu imao relativno dobru podršku, te da na oktobarskim izborima očekuje još snažniju podršku ovog dijela Banjaluke.

„Naši principi su jasni za ove parlamentarne izbore. DNS će i dalje ostati na principima da čuva interese Republike Srpske ne prenoseći nadležnosti na nivo BiH i da vodi pomirljivu politiku – kompromisa, mira i sporazuma“, istakao je Čubrilović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se