18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Nadgrobni spomenik ove djevojke je u obliku ajfona, a to nije sve (foto/video)

Stanovnici ruskog grada Ufa, ostali su ušoku nako što su ugledali ogroman spomenik u obliku Ajfona na lokalnom groblju.

Bizarni spomenik je prema navodima postavljen početkom ove godine, a ispod njega počiva Rita Šamieva (25) koja je preminula u januaru 2016. godine. Spomenik je naručio njen otac, Rais Šamiev. Osim toga, i informacija da je voljela da putuje, kao i da je imala prijatelje u Njemačkoj, sve ostalo o pokojnici je misterija i nepoznanica.

Na prednjoj strani spomenika visine 1,5 metara izrađenog od bazalta sa prednje strane stoji lik pokojnice u prirodnoj veličini, dok se sa druge strane nalazi uklesana kamera, kao i logo ajfona.

Takođe, spomenik sadrži sve potrebne elemente da bi izgled pravog Ajfona bio potpun.

Radnik na groblju, Nikolaj Jevdokimov je u izjavi novinarima lista ProUral izjavio da je pomislio da halucinira kada je vidio spomenik.

– Odakle se američki pametni telefon pojavio na našem groblju? Toliko je ogroman, bio sam iznenađen. Video sam mnogo spomenika, ali u obliku Ajfona, nisam nikada, ovo mi je prvi put – rekao je on.

Kamenorezac koji je napravio ovaj pomalo bizarni spomenik još uvjek nije poznat, ali se sumnja na jednu firmu iz Novosibirska, koja je već imala slične radove.

(Blic)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se