12 C
Zvornik
20. април 2024.

Mozilla objavila Firefox Reality

Firefox je jedan od najpopularnijih pregledača interneta, ali kompanija Mozilla uvijek traži načina da se istakne. Najnoviji kompanijin projekat je Firefox Reality, novi browser koji je objavljen danas, a namijenjen je platformama virtuelne realnosti, koje uključuju Oculus, Daydream i Viveport. Planovi za objavu ovakvog pregledača datiraju još iz aprila, a korisnici sada mogu da uživaju u stabilnoj verziji.

Firefox Reality je kreiran od temelja za virtuelnu realnost, a tim koji ga je kreirao je uložio dosta u to da korisničko iskustvo djeluje prirodno i intuitivno na VR uređajima. Na primer, umjesto da u pretragu kucate adresu, možete koristiti glas kako biste otišli tamo gdje želite u okviru browsera. Naravno, unos teksta je i dalje dostupan, ali izgovaranje komandi je ponekad više prirodniji način interakcije u VR okruženju.

Mozilla takođe želi da korisnicima pomogne da lakše otkrivaju sadržaj, a Firefox Reality će služiti da bude most između 2D i imerzivnog VR sadržaja. Početna stranica pregledača će prikazivati popularni i onaj sadržaj koji je u trendu, a korisnici će moći da pronađu više unikatna iskustva kreirana za virtuelnu realnost.

Ova verzija Firefoxa je kreirana na istom Quantum endžinu, koji je stigao na druge platforme ranije tokom godine, što bi trebalo da obezbedi veoma dobre performanse. Mozillina posvećenost očuvanju privatnosti korisnika takođe je implementirana i u Firefox Reality.

Neke funkcije i dalje nedostaju, pa u prvoj verziji nije moguće koristiti bookmarkovanje, pregled videa od 369 stepeni i neke druge funkcije. Ipak, ovo će biti dostupno u budućim ažuriranjima koja će biti redovna.

Firefox Reality je moguće preuzeti ovde ukoliko imate Oculus uređaj, i ovde za Daydream platformu.

(Nezavisne novine)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se