13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Mnogi se plaše ovih životinja, ali oni su njegovi ljubimci (video)

Filip Žije, Francuz koji obožava reptile, u skromnoj kući na obali Loare živi sa kobrom, džinovskom kornjačom od 50 kilograma i dva aligatora duga dva metra, a ima i kolekciju od još najmanje 400 životinja koje kod mnogih izazivaju fobiju, uključujući zvečarke, tarantule i guštere.

Žije (67) već više od dvije decenije sakuplja reptile i brine o njima u svojoj kući na zapadu Francuske, nadomak Nanta, a „mezimci“ su mu aligatori koji se zovu Ali i Gator, od kojih jedan spava sa njim u krevetu, dok drugi motri na vrata i čuva kuću, prenosi Rojters.

Ali i Gator su, objašnjava njihov vlasnik, spaseni sa farme koja se bavi preradom kože, ali većinu životinja o kojima se on sada stara su, kaže, kućni ljubimci koje su nekadašnji vlasnici odbacili ili su mu ih poklonili.

– Mislim da nije pošteno tretirati ove životinje na način na koji mi to činimo, jer ih ne razumijemo – rekao je on britanskoj agenciji, nahranivši aligatore piletinom.

Žije navodi da ljudi ovakve životinje ne razumiju, mrze ih i smatraju ih užasnim, ali „kada ih upoznamo, one prilaze na naš poziv i skoro da nam jedu iz ruke“.

Ovaj ljubitelj reptila napominje da ima sve potrebne dozvole za držanje i transport životinja radi izložbi na kojima učestvuje kako bi probudio ljudima svijest o reptilima.

On kaže da njegovi susjedi nemaju ništa protiv svog „neobičnog komšiluka“ i da redovno navraćaju kod njega na kafu, ne bojeći se jer znaju da najopasnije zmije drži u prostoriji iza dvoja vrata.

Ipak, lokalna vatrogasna služba je opreznija – naime, dobila je instrukcije da ne ulazi u njegovu kuću u slučaju požara, zaključuje Rojters.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se