18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Lukić: Politika mora da se dogovara u Banjaluci, a u Sarajevu sprovodi

ZVORNIK – Kandidat Prve SDS za predsjednika Republike Srpske Radomir Lukić poručio je večeras da politika mora da se dogovara u Banjaluci, a u Sarajevu samo sprovodi. 

Lukić je ocijenio da su odnosi između dva bloka u Republici Srpskoj u pogledu funkcionisanja institucija u Sarajevu i u Banjaluci veoma loši.

Na predstavljanju kandidata ove stranke za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice sedam i kandidata za Predstavnički dom parlamenta BiH iz Izborne jedinice tri, Lukić je rekao da Prva SDS ne nudi međusobne svađe, već dijalog koji „jedino može da spasi Republku Srpsku“.

„Mi imamo tu vrstu kapaciteta da građanima ukažemo na potrebu sklada u rješavanju svih, pa i najtežih, problema“, rekao je Lukić i dodao da Prva SDS, između ostalog, nudi biračima iskustvo, jer se u ovoj stranci nalazi veliki broj ljudi koji su zaista gradili ovu divnu kuću koju zovemo Republike Srpska.

Kandidat Prve SDS za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Gojko Kličković rekao je da je cilj ove stranke da pokuša da objedini srpsku političku scenu, posebno onu koja učestvuje u Sarajevu, da se sve odluke donose u institucijama Srpske, a u Sarajevu samo da se dogovoreno provede.

On je istakao da neće valjati ukoliko bude drugačije.

„Cilj nam je i zadatak da pokušamo u Republici Srpskoj stvoriti dvotrećinsku većinu da bi mogli promijeniti Ustav, da analiziramo na terenu šta je urađeno od Dejtona do danas, a mislim da sve što je urađeno bilo na štetu Srpske“, rekao je Kličković.

On je naveo da nije riješeno pitanje vojske, konstitutivnosti naroda, pitanje granice, imovine, te da sve to ostaje da se rješava, dodavši da će se saznati istina i o Bonskim ovlašćenjima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se