18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Lišen slobode bivši zamjenik direktora Službe za odnose sa strancima

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, po nalogu Tužilaštva BiH, lišili su slobode Izeta Nizama, koji je pod istragom zbog sumnje da je počinio koruptivna krivična djela za vrijeme dok je obavljao funkciju zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima BiH. 

Izvršeni su i pretresi osumnjičenog, kao i tri stana koja su u njegovom vlasništvu ili ih koriste njegovi srodnici, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nizam je pod istragom i osumnjičen je da je od 2011. do 2015. godine protivzakonito uzimao novac, robu i usluge od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci u vezi sa boravkom stranaca i druga statusna pitanja, kako bi zloupotrebom položaja pogodovao donošenju odluka u korist ovih osoba.

Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih krivičnih djela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist, te je pod istragom zbog krivičnog djela primanje dara ili drugog oblika koristi.

Osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužiocu koji će, nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se