18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Lavrov danas u posjeti Sarajevu i Banjaluci

SARAJEVO – Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boraviće danas u posjeti Sarajevu i Banjaluci. 

Na aerodromu Mahovljani kod Banjaluke Lavrova će u 14.50 časova dočekati delegacija Vlade Republike Srpske, predvođena predsjednikom Vlade Željkom Cvijanović.

Lavrova će u 15.15 časova ispred temelja srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra dočekati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Iz kabineta predsjednika Republike Srpske saopšteno je da je u 15.45 časova predviđen je sastanak Dodika i Lavrova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Sastanku će, kako je najavljeno iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću, prisustvovati Cvijanovićeva, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović, zamjenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško, direktor Četvrtog evropskog departmana Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

U 15.50 časova planiran sastanak Dodika i Lavrova sa delegacijama Republike Srpske i Rusije, koji će biti održan u Administrativnom centru Vlade Srpske, a prisustvovaće i predsjednik republičkog parlamenta Nedeljko Čubrilović.

U 16.20 časova Cvijanovićeva će prisustvovati svečanoj dodjeli odlikovanja ministru Lavrovu, koga će Dodik odlikovati Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Konferencija za novinare zakazana je u 16.30 časova, dok je u 16.55 časova predviđen sastanak kome će prisustvovati ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

Predsjednik Srpske pozvao je građane Srpske da danas u što većem broju u Banjaluci dočekaju Lavrova, velikog i iskrenog prijatelja Republike Srpske i srpskog naroda.

Sa Lavrovom će se u Banjaluci susresti i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je istakao da će taj sastanak, čiji je domaćin predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, biti još jedna izuzetna prilika da se snažno afirmišu najbolji odnose Rusije sa Srbijom i Srpskom.

Zbog posjete ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, u pojedinim dijelovima Banjaluke danas će, prema odluci Gradske uprave, biti zabranjen rad pojedinih ugostiteljskih i poslovnih objekata i to od 12.00 do 20.00 časova, a odnosiće se na objekte u 20 ulica na području grada i na Trg Republike Srpske.

Lavrov će se prethodno u Sarajevu sastati sa članovima Predsjedništva BiH i ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Sastanak sa članovima Predsjedništva BiH najavljen je za 10.00 časova, a nakon toga biće objavljeno saopštenje.

Sastanak sa Crnatkom zakazan je za 11.05 časova u zgradi Ministarstva u Sarajevu, a medijima će biti omogućeno snimanje protokolarnog dočeka i početak sastanka.

Konferencija za novinare Crnatka i Lavrova biće održana nakon ceremonije potpisivanja plana konsultacija dva ministarstva, koja je zakazana za 11.40 časova.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se